Waar staat die betaaltoets?

Op 12/02/16
Deel via

Er zijn ontwikkelaars die menen dat een betaaltoets op het virtuele toetsenbord van onze smartphones een wereld van verschil zou maken. Daarom willen zij Paykey lanceren. Momenteel is dit nog een project, maar er lijkt een kleine revolutie in de maak.

Wist je dat het mogelijk is om het standaard toetsenbord van je smartphone aan te passen, zowel op Android als de iPhone? Enkele apps hebben zelfs al een stevige reputatie opgebouwd, denk maar aan Flesky, Swype of SwiftKey. Deze toetsenborden leren zelfs van je fouten en gewoontes en helpen je om zonder type- en andere fouten te schrijven.

Sommige alternatieve toetsenborden zijn gespecialiseerd in emoji’s of animated gif-bestandjes. Dus waarom zou een toetsenbord met een betaaltoets niet denkbaar zijn? Dat dacht een bedrijf uit Tel Aviv ook en het lanceerde PayKey, het eerste geïntegreerde betaaltoetsenbord. Vlak naast de spatiebalk staat er een toets met € of $ erop, die de bankrekening van de gebruiker linkt aan de gebruikte app. De bank zorgt voor de beveiliging, maar de overschrijving zit in het toetsenbord zelf verwerkt en er is dus geen aparte app nodig.

Hoe werkt het?

- Installeer het alternatieve toetsenbord.
- Start een compatibele app (Facebook Messenger, Line, Snapchat, WhatsApp, Twitter, Instagram, enz.).
- Als je tijdens de sessie geld wil overschrijven, druk je op de deviezentoets (de $-toets in de projectversie).
- Kies het bedrag en bevestig met een pincode of je vingerafdruk. 
- De begunstigde ontvangt een link om toegang te krijgen tot het overgeschreven bedrag, dat hij vervolgens op zijn rekening kan zetten.

Het lijkt niet meer dan logisch dat PayKey volgens Accenture tot de 15 meest innoverende bedrijven uit de fintechsector wordt gerekend.