Waarom Atom Bank gelooft in videogames

Op 06/05/16
Deel via

De Britse bank nam Grasp over, een bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van interfaces voor games. Wordt je bankapp gebruiken binnenkort ook een beetje gamen?

Wij hadden het hier al eerder over Atom. Deze bank heeft een digitaal en zelfs vrijwel uitsluitend mobiel aanbod. Een van de investeerders is de Spaanse groep BBVA, die al meer dan 150 miljoen euro in de bank heeft gestopt. Atom kijkt niet naar andere banken om zijn diensten te ontwikkelen, maar eerder naar de techsector, en beschouwt zichzelf als een start-up.

De nieuwste aankondiging van Atom sluit mooi aan bij deze strategie. De bank deelt mee dat ze Grasp heeft overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in user interfaces voor videogames. Meestal werkt het voor organisaties als MTV of James Bond. Beide bedrijven kenden elkaar al, want Grasp ontwikkelde de publiekswebsite van Atom

De overname heeft tot doel om de beste talenten uit de sector van de videogames naar de bankwereld over te hevelen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Atom de oprichter van Grasp aanstelt aan het hoofd van zijn ontwikkelingsafdeling. Hij heeft als taak om alle aandacht te richten op de “kwaliteit van de klantenervaring”, om nieuwe klanten te werven. 3D-visuals en een interface met een gamesfeertje zijn belangrijke argumenten om jongeren speels te laten kennismaken met het aanbod aan bankdiensten.