Wat als kinderen mobiel sparen zouden uitvinden?

Op 25/02/14
Deel via

Barclaycard schotelde leerlingen van een Engelse school deze uitdaging voor: creëer een app die verband houdt met de bank in het kader van de actie ‘Apps for Good’.

Teach Apps for Goods is een programma dat in Britse scholen opgestart werd om leerlingen te stimuleren om de code te leren en om digitale oplossingen te zoeken en te creëren. Waarom dan een bankapp, is de vraag.

De grote winnaar werd Pockupation voor Android. De app werd ontwikkeld door leerlingen van de Abbey School in Berkshire. Je kunt er advertenties mee posten voor kleine jobs zoals babysitting, de honden uitlaten, planten gieten en auto’s wassen. En zoals elke goede social app moedigt hij ook aan om een beoordeling achter te laten over de werkgevers en de studenten.

Winnaar in de categorie waarvoor het grote publiek een stem kon uitbrengen, is Social Bank. De mobiele app is ook beschikbaar voor Android. Hij werd ontwikkeld door leerlingen van de Mount Grace School in Hertfordshire en wil jongeren stimuleren om op een speelse en interactieve manier te sparen door gebruik van eigen codes. Ze kunnen wedstrijdjes houden met vrienden door hun profiel te koppelen aan de sociale media.

Op 30 januari werden de twee winnende teams op Canary Wharf uitgenodigd door Barclaycard, de entiteit voor kredietkaarten van de bank Barclays voor een algemene rondleiding. De Britse bank verleende de hele wedstrijd lang ondersteuning en advies voor elke fase in de ontwikkeling en zette de mobiele apps online in de Google Play-winkel.

“Wie kan er beter apps ontwerpen dan de kinderen voor wie ze bedoeld zijn? We zien een groot enthousiasme in die generatie voor alles wat met technologie te maken heeft. Initiatieven zoals ‘Apps for Good’ zijn een zegen als we de belangstelling van jongeren willen steunen en de vernieuwers van morgen inspireren”, aldus de voorzitter van Barclaycard.