Waar zijn onze Hello bank! members geweest in 2018? (interactieve kaart)

Op 25/02/19
Deel via

Eén ding is zeker als we bekijken waar ter wereld onze klanten geld hebben uitgegeven: jullie gingen, keken en overwonnen de wereld.

Topbestemmingen 2018

Waar gaven jullie het afgelopen jaar het meest geld uit? Uiteraard staat België op nummer één (no shit, Sherlock), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. We zoeken ons geluk dus niet per se ver van huis.

Groot-Brittannië staat op nummer vier. Wij zijn geen antropologen maar hebben wel zo’n donkerbruin vermoeden dat dat geld eerder naar avocadotoasts en vegan burgers in Shoreditch ging dan naar pakweg een antiekreis door de Cotwolds (met alle respect voor liefhebbers van Midsommer Murders, of course).

Buiten Europa spant de Verenigde Staten de kroon. Wilt dat dan zeggen dat de Belgen massaal naar Amerika trokken om Trevor Noah of Donald Trump (schrappen wat niet past) een handtekening te vragen? Niet per se want de gegevens zeggen alleen waar het geld naartoe ging. En laat Netflix nu toevallig een Amerikaans bedrijf zijn. Heeft er iemand toevallig nogal veel gebingewatched dit jaar?

From Russia with love

Eén op drie betalingen in Rusland werden in juni en juli gedaan. Horen we hier nog iemand beweren dat we niet als één man achter onze Duivels staan? De rest van de topreisbestemmingen zijn eerder klassiek: de buurlanden en natuurlijk het zuiden van Europa, met Spanje en Italië op kop. Uit de resultaten blijkt dat er meer in juli dan in augustus wordt gereisd. Daar zit de gevreesde tweede zit misschien wel voor iets tussen.


In februari wordt het minst gereisd,behalve naar landen zoals Zwitserland en Andorra om te gaan skiën. Zou het kunnen dat Snowbeats (in partnership met Hello bank!) daar iets voor tussen zit? De editie van dit jaar vond plaats van 26 januari tot 2 februari. Wil je volgend jaar zeker de Santa Run meepikken, de church party of de waterskiwedstrijd, check dan even de site snowbreak.org.

Trendy, trendier, trendiest

De Lonely Planet stelt elk jaar een lijstje op met tien landen die je dat jaar moet bezoeken. We hebben die topbestemmingen vergeleken met de ranking op onze eigen lijst:

   🇨🇱  Chili  
  1    50   
   🇰🇷  Zuid-Korea    2    56   
   🇵🇹  Portugal    3    14   
   🇩🇯  Djibouti    4    -   
   🇳🇿  Nieuw-Zeeland     5    41   
   🇲🇹  Malta    6    13   
   🇬🇪  Georgië    7    -   
   🇲🇺  Mauritius    8    -   
   🇨🇳  China    9    35   
   🇿🇦  Zuid-Afrika    10    31   

Binnen Europa verdedigen we ons nog wel goed, maar buiten Europa valt er best nog wat in te halen. Begin dus almaar weg te dromen van je volgende reis: wordt het een trip naar de Atacama-woestijn en Patagonië? Of ga je meezingen met je favoriete K-popband in Zuid-Korea? Op nummer vier staat Djibouti: een snelcursus over dat land vind je hier. Boeken, die tickets: 2019 is juist begonnen!

Check onze interactieve kaart als je meer over andere landen wil weten:


Hoe lees je deze kaart? Je ziet per maand hoeveel betalingen er in dat land werden gedaan. Opgelet: het percentage dat je ziet als je met je muis over een land gaat, is het percentage van die maand voor dat land. Zo zie je dat Nepal en Jordanië in april op 100% staan. Dat wil niet zeggen dat alle betalingen die maand in die twee landen werden gedaan, maar wel dat er enkel in april betalingen waren in die twee landen.