Webserie ‘How to get in’ valt in de smaak

Op 18/12/13
Deel via

Een jaar geleden ging BNP Paribas Fortis van start met de webserie ‘Sh*t applicants say’. De 450.000 views op YouTube overtuigden de bank om surfers te trakteren op een tweede seizoen. ‘How to get in’ stevent alvast af op hetzelfde succes... De pitch van ‘How to get in’ ? De pas afgestudeerde Nico is op zoek naar een job. Zoals veel studenten vraagt hij zich af hoe hij er kan voor zorgen dat zijn CV op het bureau van de CEO terechtkomt. Nico zit boordevol ideeën en heeft vijf doeltreffende scenario’s bedacht. Zo denkt hij toch... Of je door het informaticasysteem van de bank te hacken, je uit te geven voor een dokter, de dochter van de baas te verleiden, je te verstoppen in de vuilniscontainers van de schoonmaakdienst of je te verkleden om deel te nemen aan een directievergadering echt scoort als sollicitant, is natuurlijk zeer de vraag.

Hoewel Nico op het eind van elke aflevering bot vangt, slaat de webreeks goed aan bij het publiek omdat het er zo ver over is. ‘How to get in’ werd vanaf 19 november in een tempo van één aflevering per week op YouTube gepost (er waren voordien al twee teasers verschenen) en had de dag na de 5e en laatste aflevering op 11 december bijna 218.000 views op de teller staan!

Net als met het eerste seizoen Sh*t applicants say, is het opnieuw de bedoeling van BNP Paribas Fortis om de dialoog aan te gaan met de fans van de bank op de sociale media, de relatie met de klant te versterken en sympathie te wekken voor de bank als werkgever. Vandaar dat de video’s ook gepost worden op de  Facebook-pagina Mijn job BNPPF, samen met extra redactionele content naast de thema’s en onderwerpen die in ‘How to get in’ aan bod komen. Zo geeft dr. Job in de vorm van een twintigtal kleine strips advies over de aanpak van een sollicitatiegesprek. De strips worden aangevuld door tips en tricks waarmee de kandidaat zijn kansen kan vergroten om de job binnen te rijven, quizzen om zichzelf te evalueren, advies om een goede CV te schrijven, enz. En met de app Social Scan kan iedereen zijn competenties en profiel bij vrienden testen.

Heb jij de vijf afleveringen van ‘How to get in’ nog niet gezien? Wel, zoals Nico altijd zegt: Watch and learn!