Wells Fargo kiest voor Apple Pay

Op 19/12/14
Deel via

Sociale netwerken, pop-upstore, ... In Silicon Valley liet Wells Fargo geen kans liggen om van de daken te schreeuwen dat Apple zijn nieuwe betaalpartner is. Onze correspondent in San Francisco, Cédric Godart, vertelt er ons meer over.

Het minste dat je kan zeggen is dat de bank Wells Fargo geen enkel communicatiekanaal heeft verwaarloosd – of ontzien! – bij de lancering van Apple Pay in de Verenigde Staten. Het kwam erop aan te tonen dat de bank koploper is inzake technologische innovatie. En dat lijkt aardig gelukt te zijn.

Vanaf midden oktober werden Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn in San Francisco bestookt om de opening van twee pop-upkantoren bekend te maken. De bank wou zo zichtbaar mogelijk zijn op twee drukbezochte plekken in de stad: Union Square en Embarcadero.

De tijdelijke kantoren dienden in de eerste plaats om de klanten uit te leggen hoe ze Apple Pay kunnen gebruiken met hun iPhone 6 door hun debetkaart of hun Visa Wells Fargo-kredietkaart te digitaliseren. Om klanten aan te sporen om mobiel te betalen, ging de bank heel ver: ze bood een tegoed van $ 10 (€ 8) voor debetkaarten en van $ 20 (€ 16) voor kredietkaarten.

De klanten kregen ook de vraag om hun indrukken te delen via de sociale media, zodat er nog meer ruchtbaarheid aan het evenement werd gegeven. Toch vond het in slechts één stad van de Verenigde Staten plaats, maar dan wel een met een hoge symboolwaarde.

Ook Visa leverde enkele dagen later een bijdrage door de actie van Wells Fargo/Apple Pay op zijn officieel Twitter-account te vermelden (228.000 volgers). Het bericht werd onmiddellijk door Wells Fargo “geretweet” naar zijn … 122.000 fans. En als kers op de taart: early adopters ontvingen prepaid kredietkaarten van 500 dollar.

Dat is natuurlijk mooi meegenomen voor de bank, die zich graag opwerpt als de bevoorrechte partner van Apple Pay, terwijl haar kaart als de norm geldt. De klant krijgt immers de mogelijkheid om verscheidene betaalkaarten te digitaliseren, niet alleen de kaart van zijn bank. American Express mocht natuurlijk niet achter blijven. Het zette de laatste weken in Noord-Amerika eveneens de grote communicatiemiddelen in. De strijd is nu pas goed losgebarsten!