Werken in de modebusiness: alle ins & outs

Op 09/06/15
Deel via

Netwerken, opleiding & inspiratie: Phygital lab in fashion-modus

Alles wat je altijd al wilde weten over het leven achter de schermen van de fashion business, maar nooit durfde te vragen: bij Phygital lab lieten we er afgelopen mei ons licht over schijnen. 

Carrière maken in de mode, allemaal goed en wel. Maar hoe pak je dat aan en zorg je ervoor dat je opvalt tussen de menigte? In een geïnspireerde en ultragedocumenteerde talk maakte Béa Ercolini - hoofdredactrice van ELLE België – de deelnemers wegwijs in het universum van glitter en glamour van deze gevarieerde en gegeerde sector. 

Welke studies moet je volgen voor welke modejobs? Hoe bepaal je je prioriteiten? Waar vind je een geschikte mentor en hoe word jij de nieuwe Yves Saint Laurent of Stella McCartney? Bij de uitwisseling van alle ervaringen borrelde volgende mantra op: ‘Vraag niet wat de modewereld voor jou kan doen, maar vraag je af wat jij kan bijdragen aan de modewereld!’ Een motto dat alle aanwezigen voortaan ongetwijfeld in het achterhoofd zullen houden bij elke volgende stap in hun carrière!