XOXX, de muziekdoos 2.0

Op 26/07/16
Deel via

Daar is de XOXX Composer aka een soort muziekdoos voor beatmakers.

Je moet echt moeite doen om een instrument te vinden dat meer old school is dan de muziekdoos. Het klassieke speelgoed tovert al eeuwen glimlachen op de gezichten van verbaasde kinderen die verrast worden door de zeemzoete melodieën die uit het molentje ontsnappen wanneer je aan de hendel draait.


De Engelsman Alex Bluhme moet gedacht hebben dat deze eenvoudige technologie wel eens een 2.0 versie kan gebruiken in dit digitale tijdperk – en de XOXX Composer muziekdoos is zijn antwoord. Op zich heeft deze machine hetzelfde centrale element dan het originele ontwerp: een roterende cilinder dat het tempo en de melodie van de muziek bepaald, maar daar houdt het bij op. Op de centrale as van de XOXX Composer staan 8 wielen aan een bepaald ritme roteren. Op elk van de wielen staan magnetische punten waarop je kleine bolletjes kan leggen. Wanneer die de sensor onderaan de as passeren sturen die een digitaal signaal dat gelinkt is aan een vooraf bepaalde beat, clap, high hat, etc. Digitale muziekproductie aan de hand van een eeuwenoude techniek. Handig is dat je jouw eigen database aan geluiden en muziek via de MIDI-aansluiting kan toewijzen aan elk wiel.


Het product won dit jaar al een belangrijke design award in de V.S. en het zou binnenkort op de markt moeten verschijnen. Goed in de gaten houden dus!