Yes Bank belt je via Twitter

Op 24/05/15
Deel via

In India maakt Yes Bank een einde aan dure sms’jes. Klanten bellen even hun bank via een gemiste oproep. Als reactie ontvangen zij vervolgens privéberichten via Twitter. Origineel en zelfs een beetje eigenaardig, toch?

Yes Bank is de op 3 na grootste privébank van India. Ze sloot onlangs een partnership met Twitter om een dienst van “gemiste oproepen” op te zetten. Eigenlijk is dit niet zo verrassend: Twitter nam onlangs ZipDial over, eenvoudig gezegd een platform voor mobiele marketing.

Hoe werkt dit in de praktijk? De klanten van Yes Bank bellen een gratis nummer (+91-11-3008-0888) met een “gemiste oproep”. Hun oproep wordt automatisch afgebroken en ze spreken vervolgens een boodschap in om zich in te schrijven. De bank kan ze dan rechtstreeks informatie, uitnodigingen, kortingen en aanbiedingen sturen in de vorm van tekstberichten. De klanten en prospects ontvangen ze via een privétweet, sms of mms.

Deze procedure biedt een dubbel voordeel: de gebruiker hoeft geen bericht te sturen naar een duur verkort nummer en als hij geen internetverbinding heeft, ontvangt hij berichtjes op de oude manier, via sms. De bank bereikt zo met digitale middelen klanten die je eigenlijk offline zou kunnen noemen.

ZipDial heeft een dergelijk concept al eerder gelanceerd. Twitter nam bijvoorbeeld al eens deel aan lokale acties bij verkiezingen, om Bollywoodfilms te promoten of voor de actie #RockTheVote van MTV India.