Betalingsuitstel van je woonkrediet

 

De stijgende energieprijzen wegen op heel wat huishoudens. Om je door deze moeilijke periode te helpen, kan je onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een betalingsuitstel van je woonkrediet. Je vindt er alles over op deze pagina.

 

Voorwaarden

  • Het hypothecair krediet waarvoor je betalingsuitstel vraagt, moet op het moment van de aanvraag je hoofdverblijfplaats in België zijn.
  • Op het moment van de aanvraag tot betalingsuitstel is het totaal roerend vermogen op je zicht- en spaarrekeningen en in je beleggingsportefeuille bij BNP Paribas Fortis (inclusief Hello bank!) of een andere bank kleiner dan 10.000 euro. Pensioensparen wordt niet meegerekend.
  • Er was op 1 maart 2022 geen betalingsachterstand op het krediet waarvoor betalingsuitstel wordt gevraagd.
  • Je hebt een afbetalingsplan lopende of aangevraagd bij je energieleverancier.

Meer details hierover zijn beschikbaar in het persbericht en het FAQ van Febelfin. Heb je nog vragen, contacteer dan het Hello Team op 02 433 43 81.

De volgende stappen

  • De eerste stap: neem contact op met je energieleverancier om een afbetalingsplan aan te vragen (4de toekenningsvoorwaarde).
  • Eenmaal dit is gebeurd, kan je het Hello Team contacteren via het rechtstreekse nummer 02 433 43 81 om te bekijken of je aan de toekenningsvoorwaarden voor een betalingsuitstel van je woonkrediet voldoet.
  • Is dit het geval, dan leggen we een afspraak vast om je zo goed mogelijk te helpen. We doen dit door je huidige situatie en noden te analyseren en samen aangepaste oplossingen te bekijken.
    Opgelet: indien je geniet van kapitaalaftrek in je fiscale aangifte, kan dit betalingsuitstel een fiscale impact hebben. De intrest blijft daarnaast verschuldigd en de looptijd van de lening wordt verlengd met de periode van het betalingsuitstel.
  • Voldoe je niet aan de toekenningsvoorwaarden, bijvoorbeeld omdat je roerend vermogen meer dan 10.000 euro bedraagt (2de toekenningsvoorwaarde)? Dan overlopen we samen de verschillende alternatieven op lange termijn die je kunnen helpen om deze energiecrisis door te komen.

Jij en je naasten blijven beschermd

Onze partner AG zorgt ervoor dat je verzekerd blijft. Als je in aanmerking komt voor het betalingsuitstel voor het kapitaal van je woonkrediet, loopt de schuldsaldoverzekering gekoppeld aan je woonkrediet gewoon verder. En dit niet enkel tijdens de periode van het betaaluitstel van je kapitaal, maar ook voor de periode waarmee je krediet wordt verlengd, op voorwaarde dat je contract in pand werd gegeven aan de bank.