Crowdfunding

Dé manier om je project te financieren? Schakel het grote publiek in!

Crowdfunding, wat is dat?

Vele kleintjes maken een groot: dat is de gedachte achter crowdfunding. Het crowdfundingplatform van onze partner Ulule helpt je de nodige financiering te vinden voor jouw project. De knowhow en het advies van financiële experts krijg je er zomaar bij!

De meest eenvoudige weg naar de financiering van jouw project

Gratis coaching op maat

Gemiddeld 72%* kans om de nodige financiering binnen te halen

  • Voor wie?
  • Waarvoor?
  • Hoe werkt het?
  • Het voordeel van crowdfunding?
  • Het voordeel van Ulule?
  • Hoeveel kost het?

Crowdfunding is er voor iedereen

En vooral voor jou natuurlijk! Of je nu particulier bent, zelfstandige of een vzw, vanaf de leeftijd van 18 jaar kan je een project indienen op Ulule.

Voor kleine en grote projecten

Niet het bedrag of de omvang van een project maar het idee, dat is waar het bij crowdfunding echt om draait. Ulule is er voor projecten met een financieringsdoelstelling vanaf €1. Ondernemende, creatieve of solidaire projecten met een maatschappelijk draagvlak en met het oog op een concrete realisatie.

Steun wordt beloond

Bij Ulule krijgen diegenen die je project financieel steunen een niet-financiële beloning in ruil voor hun steun. Dat kan een product of dienst zijn. Deze beloning is evenredig met het bedrag van hun bijdrage. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om niets in ruil te ontvangen. De financiële steun die je via Ulule ontvangt, wordt beschouwd als een gift of een aankoop en niet als een investering. Je behoudt dus het volledige eigendomsrecht over je project en verleent geen enkel "aandeel" of "recht" aan wie dan ook.

Veel meer dan financiering

Wanneer je een crowdfundingcampagne opstart bij Ulule, stel je je project voor aan een breed publiek en krijgt het dus ook meer visibiliteit. Bovendien krijg je de kans om je idee uit te testen en verder te verfijnen op basis van waardevolle feedback. Je bouwt een vertrouwensband op met diegenen die jouw project steunen, waardoor ze als het ware ambassadeurs worden.

Coaching op maat

Je project indienen op Ulule is niet voldoende. Je moet het ook kunnen verkopen, mensen overtuigen en je netwerk aanspreken... Kortom, er komt heel wat bij kijken. Maar je staat er nooit alleen voor: een coach begeleidt je doorheen het hele traject!

Je betaalt enkel als het je wat opbrengt

Je betaalt niets voor de voorbereiding en lancering van je campagne, noch voor het persoonlijke advies en de steun van de coaches. De Ulule commissie wordt pas afgehouden als je project de financieringsdoelstelling bereikt. Je hebt je doel niet bereikt? Dan worden er geen kosten aangerekend!

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1
Dien je project in op Ulule
Op het daarvoor bestemde formulier leg je je project in grote lijnen uit en bepaal je je financiële doelstelling en de beloningen die je wil aanbieden. Daarna bezorg je alles aan Ulule, die nagaat of alles in lijn ligt met de regels van het platform.
Volgende ›
Stap 2
Laat je begeleiden
Eenmaal je project aanvaard is, kan je rekenen op gratis coaching om de pagina van je crowdfundingcampagne verder op punt te zetten.
Volgende ›
Stap 3
Lanceer je crowdfundingcampagne
Je campagne wordt gelanceerd op Ulule en je zet alles op alles om je financieringsdoelstelling te bereiken.
Volgende ›
Stap 4
Krijg je geld
Je hebt je financieringsdoelstelling bereikt? Dan worden de ingezamelde fondsen, verminderd met de Ulule commissie, naar jou doorgestort. Het enige wat jij nog moet doen, is de afgesproken beloningen bezorgen aan je funders en starten met de realisatie van je project! Heb je je doelstelling niet bereikt? Dan worden de bijdragen teruggestort aan de funders en worden er verder geen kosten aangerekend.
Ik dien mijn project in ›

Populaire gefinancierde projecten

Onze partners raden crowdfunding aan

BNP Paribas Fortis Foundation

Sinds haar oprichting bestrijdt BNP Paribas Fortis Foundation alle vormen van uitsluiting. Het doet dat onder meer door, via educatieve projecten, de sociale re-integratie van jongeren en kinderen in moeilijkheden te stimuleren.

In een wereld in verandering, zorgen we er samen voor dat mooie projecten tot leven komen.

VI.BE

VI.BE is het aanspreekpunt voor artiest en muzieksector - van beginner tot pro, van lokaal tot internationaal. VI.BE is bondgenoot van al wie actief bezig is met muziek.

De antwoorden op je vragen

Alle vragen ›