Wat is een doorlopende betalingsopdracht?

 

Het is een automatische overschrijving in euro van een vast bedrag op een vaste datum.

Dat lijkt misschien heel banaal, maar het is echt superhandig. Zo is het de perfecte manier om te sparen voor je volgende project. Of om een reserve aan te leggen op je spaarrekening, die je dan weer kan gebruiken voor onverwachte kosten. Ook je huur of andere vaste kosten zijn makkelijk te regelen. Met een doorlopende betalingsopdracht hoef je er zelfs niet meer aan te denken, de betaling gebeurt automatisch.

Het verschil met een domiciliëring?

Makkelijk: met een domiciliëring geef je de toelating aan de schuldeiser om, via de bank, het geld op te nemen dat je hem, op regelmatige basis, moet betalen. Dat bedrag hangt bv. af van je telecom- of tankkosten gedurende een bepaalde periode. Met een doorlopende betalingsopdracht daarentegen, bepaal je zelf het bedrag dat op vaste tijdstippen gestort wordt.
Wil je graag sparen zonder veel moeite? Kijk dan hoeveel je maandelijks aan de kant wil zetten en op welke datum het bedrag van je rekening mag gaan… Easy peasy!

Wil je na een bepaalde tijd het bedrag aanpassen of wil je de opdracht stopzetten?

No problemo. Via de Hello bank! app of de website is het zo geklaard.

Makkelijk en gratis!

 

Heb je nog geen spaarrekening? Ga naar de Hello bank! app (beschikbaar in de App Store en Google Play) of contacteer het Hello team. Dan brengen we dat meteen in orde!