6 tips om je geld slim te gebruiken tijdens de feesten

Op 21/11/18
Deel via

Kerst staat voor de deur! Met al die cadeaus en je feestoutfit voor oudejaarsavond kan de rekening wel snel oplopen. Tenzij je natuurlijk onze tips volgt ;)

Klaar voor superkitscherige kerstdecoratie en eindeloze familiefeestjes? Like it or not, de eindejaarsperiode doet meestal pijn aan je portefeuille. Cadeautjes, etentjes, kleedje hier, vlinderdasje daar… Gelukkig kan je met deze tips de schade beperken en van de feesten genieten zonder de komende zes maanden droge pasta te moeten eten…

Plan je budget

Vermijd onaangename verrassingen op het eind van de maand en plan wat je gaat uitgeven voor de feesten. Een cadeau van 20 euro voor je lief, een bon voor mama, een nieuw hemd voor oudejaarsavond… Hoeveel kost dat allemaal? Handige budgetapps zoals Spendee, Bankin’ en Home Budget Manager houden alles voor jou onder controle.

Vergelijk prijzen

Eindelijk het perfecte cadeau voor papa gevonden! Hop, naar de kassa. Secondje… Zou dit niet goedkoper zijn online of in een andere winkel? Elke beetjes tellen. 5 euro hier, 4 euro daar… Voor je het weet, kan je een extra cadeau kopen.

Een gemeenschappelijk cadeau

Samen sterk, toch? Dat geldt ook voor cadeaus kopen. Spreek af met je broers, zussen of vrienden om een bedrag samen te leggen en een groot cadeau te kopen. Je doet er iemand extra veel plezier mee én het kost je geen cent meer.

Denk eerst aan de anderen, dan pas aan jezelf

Als je op jacht bent naar cadeautjes voor anderen is de verleiding groot om jezelf ook een pleziertje te doen. We zien je al aankomen met die nieuwe flashy muts of sportoutfit. Schrijf je guilty pleasures liever op en geef het lijstje aan je familie en vrienden. Zo weten die meteen ook wat te kopen en houd jij je geld op zak voor anderen.

Schrijf je in op newsletters

Een e-mailadres, een click en de eindejaarspromo’s belanden zo in je inbox. Alle merken pakken in de eindejaarsperiode uit met promo’s en kortingen. Het zou zonde zijn die te missen. En in januari profiteer je dubbel zo hard van de solden!

Vier Nieuwjaar thuis

Dat oudejaarsavondfeestje ziet er wel cool uit, niet? Maar heb je de inkomprijs al eens gecheckt? Serieus? Zou je niet beter gewoon een stevige party thuis organiseren? Vrienden, snacks, drank en je favoriete playlist om tot in de vroege uurtjes te dansen en plezier te maken.

Een kredietkaart om zonder stress te shoppen

Met de Hello kredietkaart* stel je gratis je betalingen uit en geniet je van een maandelijkse limiet van 2.500 euro voor al je aankopen online of in de winkel. Je kan er bijvoorbeeld een gemeenschappelijk cadeau mee voorschieten. Of nog beter: je kan ermee gaan kerstshoppen in Londen, Düsseldorf of New York! Anyway, blijf wel redelijk, oké? Zonder dat kleedje gaan de feesten ook gewoon door ;)

Zo moeilijk is het niet om op je geld te letten, toch? Nog eentje voor onderweg: wat als je al het geld dat je dankzij deze tips bespaart eens aan mensen in nood zou geven? Een cadeau voor hen, goeie karma voor jou!

*onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag