6 tips om je cadeau budget slim te beheren tijdens de feesten

Op 28/11/22
Deel via

Kerst staat voor de deur! Met al die cadeaus en je feestoutfit voor oudejaarsavond kan de rekening wel snel oplopen. Tenzij je natuurlijk onze tips volgt …

Klaar voor de familie-etentjes die eindeloos lijken te duren en de buche waar je maag de volgende dag nog van moet bekomen? Of je er nu van houdt of niet, één ding is zeker: de eindejaarsperiode doet pijn aan je portemonnee. Behalve bij wie goed voorbereid is en niets aan het toeval overlaat …

Plan je kerst budget

Bepaal vooraf hoeveel je wil uitgeven aan de feesten en hou je budget in de gaten met de functie ‘Budgetanalyse’ van de Hello bank! app, een handige gratis online tool. Het cadeau voor je doopmeter, de boodschappen voor het kerstdiner, nieuwe glazen voor oudejaarsavond … Hoeveel kost dat allemaal?

Vergelijk prijzen

Eindelijk het perfecte cadeau voor papa gevonden! Hop, naar de kassa. Wacht even … Zou dit niet goedkoper zijn online of in een andere winkel? Alle beetjes tellen: 5 euro hier, 4 euro daar … Voor je het weet, kan er een extra cadeau vanaf (misschien wel voor jezelf).

Een gemeenschappelijk cadeau

Samen sterk, toch? Dat geldt ook voor cadeaus kopen. Spreek af met je broers, zussen of vrienden om een bedrag samen te leggen en een groot cadeau te kopen. Je doet er iemand extra veel plezier mee én het kost je geen cent meer.

Denk eerst aan de anderen, dan pas aan jezelf

Als je op jacht bent naar cadeautjes voor anderen is de verleiding groot om jezelf ook een pleziertje te doen. We zien je al aankomen met die nieuwe flashy muts of sportoutfit. Schrijf je guilty pleasures liever op en geef het lijstje aan je familie en vrienden. Zo weten die meteen ook wat te kopen en houd jij je geld op zak voor anderen.

Schrijf je in op newsletters

Een e-mailadres, een click en de eindejaarspromo’s belanden zo in je inbox. Alle merken pakken in de eindejaarsperiode uit met promo’s en kortingen. Het zou zonde zijn die te missen. Wil je echt op je centen letten? Doe dan alsof je je cadeau thuis vergeten bent en wacht op de start van de solden om je slag te slaan. Even doorbijten …

Vier Nieuwjaar thuis

Dat oudejaarsavondfeestje ziet er wel cool uit, niet? Maar heb je de inkomprijs al eens gecheckt? Serieus? Zou je niet beter gewoon een stevige party thuis organiseren? Vrienden, snacks, drank en je favoriete playlist om tot in de vroege uurtjes te dansen en plezier te maken.

Een kredietkaart om zonder stress te shoppen

Met de Hello kredietkaart* stel je gratis je betalingen uit en geniet je van een maandelijkse limiet tussen 250 en 5000 euro voor al je aankopen online of in de winkel. Je kan er bijvoorbeeld een gemeenschappelijk cadeau mee voorschieten. Of nog beter: je kan ze ook in het buitenland gebruiken en er dus mee gaan kerstshoppen in Londen, Düsseldorf of New York! Anyway, blijf wel redelijk, oké? Zonder dat kleedje gaan de feesten ook gewoon door.

Nog eentje voor onderweg: wat als je al het geld dat je dankzij deze tips bespaart eens aan mensen in nood zou geven?

*onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag