Al onze tips om makkelijk te sparen

Op 24/05/23
Deel via

Door te sparen ben je voorbereid op onverwachte uitgaven of kan je werk maken van een groot project. Genieten van het leven en ondertussen sparen, het kan!

Waarom is het een goed idee om te sparen?

Omdat voortdurend krap bij kas zitten echt niet leuk is … Een kleine reserve achter de hand voor onverwachte kosten (de afrekening van je gas- en elektriciteitsfactuur, je computer die het begeeft …) zorgt voor een gerust gevoel. Bovendien geeft het je de ruimte om een grote aankoop te plannen of te dromen van een leuk project.

Hoe begin je eraan?

Met automatisch sparen – via een doorlopende betalingsopdracht – bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en hoeveel je spaart. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Ofwel kies je voor een vast bedrag dat maandelijks op een door jou gekozen dag automatisch van je betaalrekening naar je spaarrekening wordt overgeschreven. Het lijkt misschien een kleine stap, maar 100 euro per maand, dat maakt 1.200 euro op het einde van het jaar. En daar kan je al heel wat mee doen … In de Hello bank! app start je eenvoudig met automatisch sparen of wijzig je het bedrag.

Zo ga je te werk: Mijn diensten > Doorlopende betalingsopdrachten > Selecteer een betaalrekening > Druk op ‘+’ bovenaan rechts > Vul de velden in …

  • Ofwel kies je een bepaalde datum waarop alles boven een bepaald gedrag op je betaalrekening automatisch doorgestort wordt naar je spaarrekening. Hier spaar je dus maandelijks een variabel bedrag, afhankelijk van wat er nog op je betaalrekening staat.

Start met variabel automatisch sparen via Easy Banking Web >


Om te sparen zonder dat je er iets voor hoeft te doen, is er Easy Save. Activeer Easy Save op Easy Banking Web en elke betaling met je debetkaart, zowel online als in de winkel, wordt automatisch naar boven afgerond. Het verschil komt rechtstreeks op je spaarrekening terecht. Je betaalt 5,75 euro voor een koffie met croissant? Easy Save stort 0,25 euro op je spaarrekening. Sparen terwijl je geld uitgeeft … Fantastisch toch?

Wist je dat Easy Save gebruikers per maand gemiddeld zo’n 20 euro sparen?

Activeer Easy Save >

Heb je nog geen gereglementeerde spaarrekening?

Ontdek onze oplossingen:

Spaarrekening Plus


Spaarrekening


Klaar om te besparen? We verzamelden voor jou tal van tips zodat jij je hoofd er niet moet over breken!