Eindejaarsshoppen: online en efficiënt

Op 01/12/22
Deel via

Klaar om diegenen die je liefhebt te verrassen in enkele kliks? Wij helpen je!

Kijk jij er al naar uit? Bomvolle winkels waar je, op 24 december om 17u, op de valreep binnenstormt voor je last-minute kerstcadeaus met stress omdat je niet meteen vindt wat je zoekt (want wat zoek je eigenlijk?) … Neen, niet als je de keuze hebt. Want dat eindejaarsshoppen, dat doen we dit jaar gewoon vanuit onze luie zetel.

Online shoppen: ok, maar op afstand

Niet enkel de grote spelers bieden de mogelijkheid om snel en gevarieerd online te shoppen. Ook heel wat kleinere winkels zijn ondertussen gestart met een e-shop of verkoop via sociale media. Voortaan kan je dus ook gewoon bij de winkel om de hoek shoppen van thuis uit. Bestellen, online betalen met je kredietkaart, laten leveren of snel je pakketje ophalen: check!

Geef de kerstman je adresbestand

Met je drukke agenda lukt het misschien niet om met iedereen af te spreken tijdens de feestdagen. Heb je iets online besteld en moet je het leveradres opgeven, vul dan het adres in van de persoon aan wie je het geschenk wil geven. Je schoonmoeder, je broer of zus en je favoriete nichtje ontvangen zo hun cadeau rechtstreeks aan huis. Ok, het plezier van het geven valt wat weg, maar denk aan hun gezicht wanneer ze onwetend de deur open doen. Surprise! Tip: volg je bestelling online en activeer de ontvangstmelding (als die mogelijkheid er is). Zo kan je de ontvanger opbellen op het moment dat hij/zij op het punt staat om je pakje open te doen.

Neem geen risico’s

Een paar schoenen met hakken van 16 cm, een kledingstuk op maat gemaakt of bedenkelijke decoratie (gehaakte fluo onderleggers zijn weer in, maar moet dat nu echt?) … Het is al moeilijk genoeg voor jezelf, laat staan voor een ander. De regel voor online kerstcadeaus is eenvoudig: koop nooit iets met de bedoeling om het daarna terug in te wisselen. Je stopt echt niet de retourbon van de verkoper bij je cadeau en niemand vindt het leuk om met een doos onder de arm op pad te gaan in de maand januari, wanneer het buiten vriest. Kortom: je doet niemand een plezier met een nutteloos cadeau dat dan nog eens moeite kost om er van af te geraken. Ga voor veilig: neutrale kleuren, iets nuttigs … Chic, sober en met goede smaak.

Hou rekening met een langere levertijd

Geloof niet altijd de belofte van een “spoedlevering binnen 24u”, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht. Eerst en vooral omdat achter die belofte echte mensen zitten die de benen van onder hun lijf lopen om jouw bestelling de deur uit te krijgen (inderdaad, die kerstkabouters bestaan niet echt). Bovendien is de kans reëel dat het misloopt en dat je fantastische verrassing in het water valt.

Betaal veilig

Gebruik je een kredietkaart*, dan kan je rekenen op enkele veiligheidsgaranties. Zo ben je er zeker van dat je niet over je maximale limiet gaat. Kan je je plots niet meer bedwingen en ga je als een waanzinnige tekeer bij het vullen van je winkelmandje? Wanneer je je bestelling bevestigt, zal de Hello kredietkaart je terug met de voeten op de grond zetten dankzij de minimale uitgavenlimiet van 250 euro.

*Onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag.