Naar de festivals zonder platzak terug te keren, let’s go!

Op 07/06/22
Deel via

De zomerfestivals afschuimen, het kan je aardig wat van je budget kosten. Met onze tips komt het helemaal in orde!

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je vertrekt met enkel wat cash, je smartphone en een pakje zakdoeken in je zakken en nog geen uur later is het zover. Na een rondje betalen voor je vrienden en die vettige hotdog waar je zo’n zin in had, is je geld op …

Wil je besparen op drank en eten, en zo meer budget over houden voor andere dingen? Anticiperen, hindernissen omzeilen en plannen, met respect voor de veiligheidsvoorschriften, dat is de boodschap!

Je zal dorst hebben, veel dorst. Dus drink je water. Waarom water? Omdat het bijna overal gratis te verkrijgen is. Ok, het is wat beperkt, maar je kan er wel zelf een smaakje aan toevoegen. Vergeet flessen en neem een kruik mee. Al aan fruit gedacht? Neem bijvoorbeeld watermeloen: iets minder evident om mee te nemen, maar heerlijk verfrissend. En eenmaal alles op is, gebruik je de schil gewoon als geïmproviseerde punch bowl. Als glas gebruik je halve uitgeholde citroenen. Sustainable is your middle name!

Je hebt ook wel eens een hongertje. Nu ja, voortdurend. Neem een pak pannenkoeken (plat en dus makkelijk op te bergen) en smeerpasta in tubes mee (je vindt dit ongetwijfeld in de campingwinkel). Weinig moeite en instant energie (of het gezond is, dat is een andere vraag)! Voor je portie vitamientjes en verfrissing neem je enkele blaadjes sla met daarop fijne schijfjes radijs en appel en je rolt alles op tot een soort Russische sigaar. Makkelijk om op te eten en om mee te nemen. Nog een goed idee: zakjes met nootjes, gedroogde abrikozen, zaadjes of rozijnen. Laat die dansmuziek maar komen!

Met de huidige veiligheids- en gezondheidsmaatregelen moet alles wat je qua eten en drinken meebrengt op de site, gecontroleerd worden door iemand van de veiligheidsdienst. Vermijd om de aandacht te trekken met bestek of gerei in metaal of glas. Back to basics: eten met de handen en drinken zonder de flesopening aan te raken.

’s Avonds op de camping is het tijd om terug wat aan te sterken. Met een zelfgemaakte spaghetti van de mama, recht uit de frigobox, en haar heerlijke verse tomatensaus maak je ongetwijfeld indruk op je buren (veel beter dan de klassieke bolognaise trouwens, waar het gehakt na enkele uren toch niet meer zo smakelijk ruikt …). Niets beter dan een portie koude pasta om de grootste honger te stillen. En neen, je hoeft je neus niet op te halen. We weten heus wel dat je je ’s morgens al eens laat verleiden tot een stuk koude pizza van de avond voordien!

Hoe je er makkelijk komt, dat wist je al: carpoolen, een ticket inclusief vervoer kopen, vrijwilliger spelen in ruil voor tickets of drank …
En het belangrijkste van allemaal: zet je gsm op spaarstand en vergeet je opgeladen powerbank niet! Zo blijf je niet alleen in contact met je vrienden, maar kan je ook je mobiele betaalapps blijven gebruiken. De meeste festivals voorzien laadzones, maar in de piekuren zijn die een ware nachtmerrie, dus anticiperen is de boodschap.
Have fun at the festivals!