De Bancontact - Visa Debit kaart

Op 15/03/24
Deel via

Online en in de winkel, in België en daarbuiten, met deze debetkaart betaal je je dagelijkse aankopen, haal je geld af en maak je gebruik van de nieuwste betaalmogelijkheden.

De Bancontact - Visa Debit debetkaart is een debetkaart, maar met het voordeel dat je er overal mee kunt betalen daar waar betalen met Bancontact en/of Visa mogelijk is. Het beste van twee werelden, dus.

Een veelzijdige oplossing die de mogelijkheden om te betalen een heel stuk uitbreidt. De perfecte oplossing voor wie geen kredietkaart kan of wil gebruiken. Betalingen en geldafhalingen worden meteen gedebiteerd van je betaalrekening (voorheen de ‘zichtrekening’). Het heeft dus niets te maken met een kredietkaart waarbij je uitgaven één keer per maand gedebiteerd worden van je rekening (uitgestelde betaling) noch met een prepaid kaart die je moet opladen vooraleer je hem kunt gebruiken.

Je debetkaart wereldwijd aanvaard

Net als jij houdt je kaart ervan om te bewegen, ook virtueel! Je betaalt in alle veiligheid overal waar je het Bancontact en/of Visa logo ziet staan, ook online.

De Visa Debit kaart wordt geaccepteerd:

 • in meer dan 200 landen en regio’s;
 • bij meer dan 70 miljoen handelaars en aan 2,7 miljoen geldautomaten;
 • op de meeste websites, in België en in het buitenland.

Je profiteert dus van meer betaalmogelijkheden, ook in webshops waar het Visa logo vermeld staat bij de betaalwijze ‘met kredietkaart’. In dat geval selecteer je de betaalwijze ‘Kredietkaart’, geef je het nummer en de CVV code (veiligheidscode met 3 cijfers) van je Visa debetkaart in die je terugvindt op de achterzijde van je kaart. Zoals hierboven uitgelegd, wordt de betaling meteen van je betaalrekening gedebiteerd, zelfs als je voor de optie ‘kredietkaart’ hebt gekozen.

Met je kaart kan je ook:

 • Betalen en geld afhalen, in alle veiligheid…
 • Contactloos betalen zonder je pincode in te geven voor aankopen lager dan 50 euro, of wanneer de totale som van de opeenvolgende betalingen lager is dan 100 euro.
 • Betalen met je smartphone of smartwatch door je debetkaart toe te voegen aan Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay of Payconiq by Bancontact.
 • Betalen voor tolheffingen op autosnelwegen.
 • Je aanmelden op Easy Banking Web en de Hello bank! app (wat niet mogelijk is met een Hello kredietkaart).
 • De instellingen van je debetkaart zelf aanpassen via de Hello bank! app.
 • Betalen online of in de winkel met de digitale versie van je kaart, beschikbaar via de Hello bank! app.
 • De pincode van je kaart opzoeken of deblokkeren via de optie ‘Kaarten’ in het menu ‘Mijn diensten’.

Hoe kom je eraan? En hoeveel kost het?

Je hoeft enkel de trotse eigenaar te zijn van een gratis all-in betaalrekening van Hello bank!. Elke houder krijgt een gratis debetkaart en alle betalingen en geldafhalingen, in euro, zijn gratis in de Europese Economische Ruimte*.

Nog een voordeel: in tegenstelling tot een Visa kredietkaart hangt het verkrijgen van een Bancontact - Visa Debit debetkaart niet af van de goedkeuring van de bank op basis van je persoonlijke en financiële situatie (stabiel en regelmatig inkomen…). Deze kaart is dus een stuk toegankelijker.

Nog geen klant? Je wordt ongetwijfeld fan van je nieuwe kaart en al zijn functionaliteiten!

Ik open mijn gratis rekening

Wat is het verschil tussen de Hello bank! Visa Debit-debetkaart en kredietkaart?

 • Hoe kan je ze onderscheiden? Je kijkt gewoon naar de vermelding op de kaart: ‘Debit’ voor de debetkaart en ‘Credit’ voor de kredietkaart.
 • De betalingen met een kredietkaart worden niet onmiddellijk gedebiteerd. Je uitgaven gaan één keer per maand van je rekening.
 • In de Hello kredietkaart is de collectieve verzekering Classic Card Insurance, met twee verzekeringen Aankoopbescherming, inbegrepen voor aankopen in de winkel en online. Dit is niet het geval bij de debetkaart.
 • Betalen met een kredietkaart is gratis, maar geld afhalen niet, zelfs in België. Enkel het afhalen van grote bedragen buiten de Europese Economische Ruimte* is goedkoper met een kredietkaart dan met een debetkaart.
 • Waarborgsom. Net zoals een kredietkaart kan je je Bancontact - Visa Debit kaart gebruiken als waarborg bij het huren van materiaal (een wagen bijvoorbeeld) of voor een verblijf. Maar opgelet, het bedrag wordt gereserveerd op je betaalrekening. Je kunt het bedrag, dat best hoog kan zijn, dus niet gebruiken voor andere betalingen of verrichtingen tot het moment waarop de waarborg opnieuw vrijgegeven wordt. Voor een waarborg gebruik je dus beter een kredietkaart** om geen gedeelte van het saldo van je betaalrekening te blokkeren.

Veiligheid voor alles

Geef nooit je persoonlijke gegevens – kaartnummer, vervaldatum, CVV code, pincode – door via telefoon, e-mail, post, SMS of via sociale media, zelfs niet aan je beste vrienden.

Heb je een verdacht bericht ontvangen waarin naar deze informatie gevraagd wordt? Bij twijfel kan je het bericht doorsturen naar phishing@bnpparibasfortis.com. Ontdek alles over veilig online bankieren.

*M.a.w. de lidstaten van de Europese Unie (EE) + Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein.
**Onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag.