Betalen met een smartphone of een smartwatch

Op 23/09/22
Deel via

Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay… Betaal zonder kaart en zonder geld op zak, met je smartphone en smartwatch.

Geen gedoe meer met bankkaarten, no worries als je geen cash op zak hebt … Betaal met je smartphone of smartwatch, contactloos en in alle veiligheid.

Hoe het in z’n werk gaat? Easy!

Kies het betaalmiddel dat aansluit bij de mobiele toestellen die je dagelijks gebruikt. Volg de instructies om je Bancontact - Visa Debit debetkaart en/of Hello kredietkaart te linken aan je smartphone, smartwatch, tablet … Betalen gaat voortaan zoveel makkelijker!

Wat hebben Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay en Payconiq by Bancontact gemeen? Je kan er probleemloos mee betalen, overal ter wereld, van zodra een betaalterminal is uitgerust met de contactloze technologie. Het maximale bedrag dat je dagelijks of wekelijks kunt uitgeven, komt overeen met de limiet van elke kaart die je hebt gelinkt.

Over de veiligheid hoef je ook niet in te zitten: Google Pay, bijvoorbeeld, beschermt je betaalgegevens op verschillende niveaus: onbedoeld betalen is onmogelijk, je kaartnummer wordt niet doorgegeven en bij verlies of diefstal kan je je toestel vanop afstand blokkeren.

Apple Pay: betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac

Voeg je Hello bank! kaarten toe aan je Apple Wallet of ga naar de Hello bank! app om Apple Pay te activeren en hopla, klaar! Betaal je dagelijkse grote en kleine aankopen met Apple Pay in de winkel, in-app en online.
De Apple technologieën om je toestel te ontgrendelen met een code, Face ID en Touch ID doen de rest. Geen kaart, geen pincode en veilig!

Ok, ik begin eraan!

Google Pay: betalen met je Android pc of toestel

Ook daar ligt de wereld aan je voeten! Is het bedrag dat je moet betalen lager dan 25 euro? Deblokkeer je Android toestel, hou hem bij de terminal en je betaling is in orde. Is het bedrag gelijk aan of hoger dan 25 euro? Dan moet je voor de veiligheid de geheime code van je smartphone ingeven. Biep biep, en klaar! Bovendien is het volledig gratis en 100% veilig, want Google Pay maakt gebruik van een virtueel rekeningnummer. Je echte kaartnummer wordt dus nooit gedeeld.

Ik ontdek Google Pay

Payconiq by Bancontact : betaal online, bij webshops en in apps

Je activeert deze handige dienst door je debetkaart en je betaalrekening te koppelen aan Payconiq by Bancontact. Om je online aankopen te betalen, kies je Payconiq by Bancontact als betaalmiddel. Je bevestigt je betaling met je pincode of door een QR-code te scannen – afhankelijk of je betaalt met je smartphone, tablet of laptop – makkelijk, snel en in alle veiligheid. Een vriend terugbetalen? Makkie! Je scant zijn QR-code en klaar. Om zelf betaald te worden, klik je op ‘Ontvangen’.

Ik kies voor Payconiq by Bancontact

Fitbit Pay en Garmin Pay: betaal in een vingerknip

Zit je nooit stil? Met sommige Fitbit et Garmin smartwatches kan je betalen zonder dat je je portefeuille op zak hebt, zelfs tijdens het joggen! Klinkt ingewikkeld? Is het echt niet: in 3 stappen is het gebeurd. Je ontgrendelt je smartwatch om je kaart op het scherm te doen verschijnen en houdt hem op 2 of 3 cm van de contactloze betaalterminal. De betaling is bevestigd en je kan naar huis met je aankopen! Elke betaling is beveiligd dankzij tokenisation (een geavanceerde technologie voor de bescherming van data). Je kaartnummer wordt niet gedeeld of bewaard en je pincode wordt elke 24 uur gevraagd, of telkens wanneer je je smartwatch afdoet en terug aandoet. Dat is alles.

Ik wil aan de slag met Fitbit Pay

Ik wil aan de slag met Garmin Pay

Nu heb je geen excuus meer!