Betalen met Apple Pay

Wat is Apple Pay?

Met Apple Pay betaal je makkelijk en snel, in de winkel, online of in apps, met je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. Voeg je Hello bank! kaarten toe aan je Apple Wallet en je bent vertrokken!

 

Betalen met Apple Pay

Dankzij Apple Pay betaal je makkelijk al je aankopen zowel in de winkel, in apps als online, voor grote en kleine bedragen. Gewoon met de Apple-toestellen die je elke dag gebruikt.

In winkels wereldwijd

Zie je het symbool van Apple Pay of contactloos betalen? Dan hoef je niet meer te zoeken naar je portefeuille of wat kleingeld. Betalen doe je voortaan supersnel met je eigen Apple-toestel (iPhone of Apple Watch).

logo

In apps en online

Ook in apps kan je via Apple Pay snel en veilig betalen met je iPhone of iPad. Of online, via Safari, met je Mac, iPad of iPhone.

Hoe betaal ik met Apple Pay in de winkel?

Bekijk de video of check hoe je kan betalen in de winkel, in apps of online, via Safari.

 

Makkelijk, snel en veilig

Of je nu een brood koopt, een nieuwe winterjas of de laatste gamemonitor, geen gedoe meer met cash of een pincode.
Je betaalt gewoon via Face ID: dubbelklik op de zijknop van je iPhone, kijk naar het scherm, hou je toestel in de buurt van de kaartlezer. Om te betalen via Touch ID, hou je je iPhone dicht bij de kaartlezer met je vinger op Touch ID. Simpel!

 

Hoe activeer ik Apple Pay?

Ga naar de Hello bank! app of Apple Wallet en voeg je debetkaart en/of je Hello kredietkaart toe aan Apple Pay. Easy peasy.

Check hier of jouw toestel compatibel is met Apple Pay

Hoe activeer ik Apple Pay in de Hello bank! app?

Bekijk de video of check hoe je Apple Pay activeert in de Hello bank! app.

 

Lees hier hoe je Apple Pay activeert in Wallet.

 

FAQ

Algemeen

 • Apple Pay is de betaaldienst van Apple waarmee je makkelijker, sneller en veiliger dan ooit je aankopen betaalt in winkels, apps en op websites in Safari met je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.
 • Ja, de Apple Pay-betaaldienst is gratis.

Apple Pay activeren en kaarten beheren

 • Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS op je toestel nodig. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

  Voor iPhone alleen:

  Meld je aan in de Hello bank! app op je iPhone en tik op ‘Meer’ > ‘Instellingen’ > ‘Apple Pay’ > ‘Aan de slag’. Er verschijnt een overzicht van je debet- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPhone.

  Voor iPhone en Apple Watch:

  Meld je aan in de Hello bank! app op je iPhone en tik op ‘Meer’ > ‘Instellingen’ > ‘Apple Pay’ > ‘Aan de slag’. Er verschijnt een overzicht van jouw debet- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’. Selecteer je iPhone en tik op ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’.
  De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op je iPhone. Tik vervolgens op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ naast je Apple Watch en herhaal dezelfde stappen (kaart kiezen > ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’ > ‘Akkoord’ > ‘Gereed’). Apple Pay is nu ook geactiveerd voor betalingen met de gekozen kaart op je Apple Watch.

  Voor iPad:

  Op je iPad is Apple Pay activeren niet mogelijk via de Hello bank! app. Je moet Apple Pay activeren via ‘Instellingen’, zoals we hieronder schrijven.
 • Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS nodig op jouw toestel. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

  Voor iPhone:

  Open de Wallet-app op je iPhone. Tik op ‘+’ bovenaan rechts. Lees het Apple Pay-privacybeleid en tik op ‘Ga door’. Selecteer Hello bank! en daarna het type kaart dat je wil toevoegen. Wanneer je een debetkaart toevoegt, ga je automatisch naar het aanmeldscherm van de Hello bank! app (of een scherm waar je de gratis app eerst kunt downloaden). Na het aanmelden krijg je een overzicht te zien van je debet- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’. De debetkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPhone. 
  Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kredietkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op iPhone.

  Voor Apple Watch:

  Open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op ‘Mijn Watch’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Voer je toegangscode in op je Apple Watch om deze te ontgrendelen en tik op ‘Ga door’ op je iPhone. Om een kredietkaart aan Wallet op je Apple Watch toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Voor een debetkaart, vul je de gegevens handmatig in. Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op je Apple Watch. 

  Voor iPad:

  De Wallet-app is niet beschikbaar op jouw iPad. Kaarten toevoegen aan Wallet doe je daarom via ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Op iPad kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen debetkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPad.

  Voor MacBook Pro met Touch ID:

  Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Wallet en Apple Pay’ >’Voeg kaart toe’. Op de Mac kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen debetkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, vul je je naam, de kaartgegevens en de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw MacBook Pro met Touch ID.

  Voor andere Mac-modellen:

  Om Apple Pay te gebruiken met andere Mac-modellen, heb je een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch nodig. Ga na of je met hetzelfde Apple ID ingelogd bent op beide toestellen en dat Bluetooth ingeschakeld is op jouw Mac. Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ en schakel de optie ‘Sta betalingen op de Mac toe’ aan.
 • Op iPhone 8 en iPhone 8 Plus of nieuwer en op Apple Watch Series 3 of nieuwer kan je tot 12 betaalkaarten toevoegen. Op eerdere modellen kan je tot 8 betaalkaarten toevoegen.
 • Ja, dat kan.
 • Je kunt Apple Pay gebruiken met je debetkaart(en) en je kredietkaart(en). De eerste kaart die je aan Apple Pay toevoegt, wordt jouw standaardkaart.
 • De eerste kaart die je aan Apple Pay toevoegt, wordt jouw standaardkaart. Als je meer kaarten hebt toegevoegd en je standaardkaart wilt wijzigen, volg dan deze stappen:

  iPhone:

  Open de Wallet-app. Houd je vinger op de kaart die je als nieuwe standaardkaart wil instellen en sleep ze naar voren in de lijst van kaarten.

  iPad:

  Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’. Tik op ‘Standaardkaart’ en kies een nieuwe kaart. 

  Apple Watch:

  Open de Apple Watch-app op je iPhone. Tik op de tab ‘Mijn Watch’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Standaardkaart’ en kies een nieuwe kaart.

  MacBook Pro met Touch ID:

  Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Wallet en Apple Pay’. Kies een nieuwe kaart in het venstermenu ‘Standaardkaart’.
 • iPhone:

  Open de Wallet-app. Tik op de kaart die je wilt verwijderen en daarna op het blauwe icoontje rechts onderaan. Scroll in het volgende scherm naar beneden en tik op ‘Verwijder kaart’.

  iPad:

  Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’. Tik op de kaart die je wilt verwijderen en vervolgens op 'Verwijder kaart'.

  Apple Watch:

  Open de Apple Watch-app op je iPhone. Tik op de tab 'Mijn Watch', scroll naar beneden en tik op ‘Wallet en Apple Pay’. Tik daarna op de kaart die je wilt verwijderen en op 'Verwijder kaart'.
 • Zodra je je betaalkaart(en) ontvangen hebt, kan je deze toevoegen aan Apple Pay. Belangrijk is wel dat je je nieuwe kaart activeert vooraleer je ze gebruikt met Apple Pay. Volg daarvoor de stappen op de begeleidende brief bij je kaart.
 • Dan moet je je kaarten opnieuw toevoegen aan Apple Wallet op je nieuwe toestel.

Betalen met Apple Pay

 • Je kunt Apple Pay gebruiken om te betalen met je debetkaart en/of je kredietkaart in alle handelszaken waar je het symbool van Apple Pay of van contactloos betalen ziet. Daarnaast kan je Apple Pay gebruiken om te betalen met je kredietkaart (niet met je debetkaart) in apps en op websites in Safari waar je een Apple Pay-betaalknop ziet of waar Apple Pay bij de betaalmethodes staat.
 • Nee, je hoeft nooit je pincode in te geven op de betaalterminal van de handelaar, ongeacht het bedrag. De betaling is goed beveiligd met Touch ID (vingerafdrukherkenning), Face ID (gezichtsherkenning) of je toegangscode.
 • Met je iPhone of Apple Watch kan je contactloos betalen met Apple Pay in winkels, restaurants, taxi’s, aan verkoopautomaten … waar je het symbool van Apple Pay of van contactloos betalen ziet.

  iPhone met Face ID:

  Om te betalen met je standaardkaart, druk twee keer op de zijknop. Om een andere kaart te gebruiken, druk twee keer op de zijknop, tik op je standaardkaart en kies een andere kaart. Kijk daarna naar je iPhone om je te identificeren met Face ID of geef je toegangscode in. Hou je iPhone vlakbij de betaalterminal en wacht tot je 'Gereed' en een vinkje ziet verschijnen op het scherm van je iPhone. Op de betaalterminal verschijnt of de betaling succesvol werd uitgevoerd of geweigerd. 

  iPhone met Touch ID:

  Om te betalen met je standaardkaart, hou je je iPhone vlakbij de betaalterminal en leg je vinger op de thuisknop om je te identificeren met Touch ID. Wacht tot je 'Gereed' en een vinkje ziet verschijnen op het scherm van je iPhone. Op de betaalterminal verschijnt of de betaling succesvol werd uitgevoerd of geweigerd. Om een andere kaart te gebruiken, hou je je iPhone bij de betaalterminal zonder de thuisknop aan te raken. Wanneer je standaardkaart verschijnt, tik erop en kies een andere kaart. Leg daarna je vinger op de thuisknop om te betalen.

  Apple Watch:

  Om te betalen met je standaardkaart, druk twee keer op de zijknop en houd het scherm van je Apple Watch vlakbij de betaalterminal. Wacht tot je een lichte trilling voelt. Op de betaalterminal verschijnt of de betaling succesvol werd uitgevoerd of geweigerd. Om een andere kaart te gebruiken, druk twee keer op de zijknop en swipe naar links of rechts om een andere kaart te kiezen. Hou daarna je Apple Watch bij de betaalterminal om te betalen.
 • Met je iPhone, iPad of Apple Watch kan je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen in apps waar je een Apple Pay-betaalknop ziet of waar Apple Pay bij de betaalmethodes staat. Betalen met Apple Pay in apps kan alleen met je kredietkaart, niet met je debetkaart.

  Tik op de Apple Pay-knop of selecteer Apple Pay als betaalmethode. De eerste keer zal je gevraagd worden om je facturatie- en contactgegevens in te vullen op je iPhone of iPad. Bevestig de betaling met Touch ID, Face ID of door de zijknop van je Apple Watch twee keer in te drukken. Klaar!

  Bij een volgende betaling zal Apple Pay je facturatie- en contactgegevens automatisch invullen, zodat je alleen nog de betaling hoeft te bevestigen. Wil je met een andere kaart betalen? Tik dan op het pijltje naast je standaardkaart en kies een andere kaart.
 • Met je iPhone, iPad of Mac kan je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen op websites in Safari waar je een Apple Pay-betaalknop ziet of waar Apple Pay bij de betaalmethodes staat. Betalen met Apple Pay op het web kan alleen met je kredietkaart, niet met je debetkaart.

  iPhone en iPad:

  Tik op de Apple Pay-knop of selecteer Apple Pay als betaalmethode. De eerste keer zal je gevraagd worden om je facturatie- en contactgegevens in te vullen. Bevestig de betaling met Touch ID, Face ID of door de zijknop van je Apple Watch twee keer in te drukken. Klaar!

  Bij een volgende betaling zal Apple Pay je facturatie- en contactgegevens automatisch invullen, zodat je alleen nog de betaling hoeft te bevestigen. Wil je met een andere kaart betalen? Tik dan op het pijltje naast je standaardkaart en kies een andere kaart. 

  MacBook Pro met Touch ID:

  Tik op de Apple Pay-knop of selecteer Apple Pay als betaalmethode. De eerste keer zal je gevraagd worden om je facturatie- en contactgegevens in te vullen. Bevestig de betaling met Touch ID door je vinger op de Touch Bar van je MacBook Pro te leggen. Klaar! 

  Bij een volgende betaling zal Apple Pay je facturatie- en contactgegevens automatisch invullen, zodat je alleen nog de betaling hoeft te bevestigen. Wil je met een andere kaart betalen? Tik dan op het pijltje naast je standaardkaart en kies een andere kaart. 

  Andere Mac-modellen:

  Om Apple Pay te gebruiken met andere Mac-modellen, heb je een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch nodig. Ga na of je met hetzelfde Apple ID ingelogd bent op beide toestellen en dat Bluetooth ingeschakeld is op je Mac en je iPhone of Apple Watch.

  Tik op de Apple Pay-knop of selecteer Apple Pay als betaalmethode. De eerste keer zal je gevraagd worden om je facturatie- en contactgegevens in te vullen. Bevestig de betaling met Touch ID of Face ID op je iPhone of door de zijknop van je Apple Watch twee keer in te drukken. Klaar!

  Bij een volgende betaling zal Apple Pay je facturatie- en contactgegevens automatisch invullen, zodat je alleen nog de betaling hoeft te bevestigen. Wil je met een andere kaart betalen? Tik dan op het pijltje naast je standaardkaart en kies een andere kaart.
 • Ja, je kunt wereldwijd mobiel betalen met Apple Pay bij alle handelaars waar je het symbool van Apple Pay of van contactloos betalen ziet.
 • In Wallet kan je per kaart de laatste tien Apple Pay-betalingen opvragen die je met je Apple-toestel gedaan hebt. Tik op de tab ‘Transacties’ en schakel de optie ’Transactiegeschiedenis’ in.
 • Nee, op je Apple Watch zelf kan je je recente betalingen met Apple Pay niet zien. Je kunt ze wel nakijken op je iPhone. Open de Watch-app, tik op ‘Wallet en Apple Pay’, tik op je kaart en dan op de tab ‘Transacties’.
 • In Wallet kan je per kaart de laatste tien Apple Pay-betalingen nakijken die je met je Apple-toestel gedaan hebt. Een volledige betaalgeschiedenis vind je in de Hello bank! app, Hello bank! web of je rekeninguittreksels.

Technische vereisten

 • Je kunt Apple Pay gebruiken met de volgende toestellen:

  iPhone:

  iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE

  iPad:

  iPad (7e generatie), iPad (6e generatie), iPad Pro, iPad (5e generatie), iPad Air 2, iPad mini 4, iPad mini 3

  Apple Watch:

  Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 1, Apple Watch (1e generatie)

  Mac:

  Mac-modellen met Touch ID en Mac-modellen van 2012 of later in combinatie met een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch
 • Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS op je toestel nodig. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

Veiligheid

 • Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay.
  Betalen met je iPhone of iPad is alleen mogelijk als het toestel je unieke vingerafdruk herkent met Touch ID of je gezicht met Face ID. Betalen met Apple Watch kan alleen wanneer je je horloge draagt. Apple Watch identificeert zijn rechtmatige eigenaar immers door huidcontact. Elke keer dat je je Apple Watch om je pols doet, moet je deze ontgrendelen met de toegangscode van je Watch of met je iPhone. 
  Bij verlies of diefstal van je iPhone, iPad of Apple Watch kan je via iCloud.com de functie ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken om je toestel terug te vinden, in de Verloren-modus te zetten, Apple Pay tijdelijk te deactiveren of de gegevens op je toestel volledig te wissen. 
  Als je een kredietkaart of debetkaart met Apple Pay gebruikt, wordt je kaartnummer niet op het apparaat van de handelaar of op een server van Apple opgeslagen. In plaats daarvan verstrekt Apple Pay het apparaatrekeningnummer, een uniek nummer dat versleuteld bewaard wordt in de Secure Element-chip op je toestel.
 • Ja, contactloze betalingen met Apple Pay zijn niet mogelijk wanneer je toestel vergrendeld is. Alleen jij kunt een betaling uitvoeren nadat je toestel je geïdentificeerd heeft aan de hand van je vingerafdruk, gezichtsscan of huidcontact.
 • Heb je de functie ‘Zoek mijn iPhone’ ingeschakeld op je toestel? Dan kan je bij verlies of diefstal inloggen op iCloud.com om het vermiste toestel terug te vinden, in de Verloren-modus te zetten, Apple Pay tijdelijk te deactiveren of de gegevens op je toestel volledig te wissen. Is ‘Zoek mijn iPhone’ niet actief? Bel onmiddellijk Card Stop op 078 170 170 of het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 om je virtuele betaalkaart in Apple Pay te laten blokkeren.
 • Bel onmiddellijk Card Stop op 078 170 170 of het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 om je kaart te laten blokkeren. Zo wordt je virtuele betaalkaart in Apple Pay automatisch verwijderd op al je toestellen. Wanneer je je nieuwe kaart ontvangt, moet je deze opnieuw toevoegen aan Apple Pay.
 • Dan worden alle Apple Pay-gegevens van jouw Apple Watch verwijderd.