Vakantie checklist: vertrek voorbereid en zonder zorgen

Op 24/05/23
Deel via

Vertrek je binnenkort op vakantie? Breng vandaag alle financiële formaliteiten in orde en gun jezelf een echte time-out!

Wees voorbereid

Neem je kaartlezer mee. Ook al kan je heel wat zaken regelen zonder kaartlezer via de app, voor bepaalde verrichtingen heb je hem toch nog nodig (bijvoorbeeld om je Easy Banking code opnieuw te activeren als hij geblokkeerd is). Installeer ook itsme. Met deze app kan je je aanmelden op Easy Banking Web en op het online portaal van de overheidsdiensten, wat handig kan zijn bij problemen in het buitenland.

Check je debetkaarten en/of kredietkaarten

Controleer hun vervaldatum (die staat op de kaart zelf vermeld) zodat je op reis niet plots zonder komt te zitten. Check de limieten voor afhaling en betaling en pas ze aan, volgens jouw behoeften, via de Hello bank! app. En vergeet niet je debetkaart te deblokkeren als je buiten Europa gaat, want dat gebeurt niet automatisch en anders loop je het risico dat je je kaart niet kunt gebruiken eenmaal je ter plaatse bent.
Ontdek hoe je zelf de instellingen van je kaarten beheert.

Dek je in tegen belangrijke risico’s in het buitenland

Win informatie in bij je mutualiteit over de risico’s waarvoor je verzekerd bent, om te vermijden dat de kosten voor medische bijstand in het buitenland, medicijnen of een repatriëring uit de hand lopen. Sluit, indien nodig, een bijkomende reisverzekering af. En vergeet niet dat de Top Woning brandverzekering* je ook beschermt wanneer je ver van huis bent.

Beperk de kosten bij betalen en het afhalen van cash

Kredietkaarten en/of debetkaarten zijn onmisbare partners op reis, want je betaalt er snel en veilig mee. Maar check vooraf de kosten die erbij komen kijken en welke kaart je het beste waarvoor gebruikt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Hou je budget in de gaten

Om te weten hoe het gesteld is met je betaalrekening, weet je wat je te doen staat: check de status van je rekening via de Hello bank! app. Een overzicht van je verrichtingen en het beschikbare saldo van je kredietkaart vind je terug via Mijn diensten, selecteer Kaarten onderaan het scherm en tik op je kredietkaart.

We zijn er voor je

Een vraag? Ga naar de Hello bank! app en neem een kijkje in onze FAQ. Vind je niet wat je zoekt? Je kan ons ook altijd contacteren via de app. Klik op het Communicatie icoontje onderaan het scherm, selecteer ‘Hello Team’ en het onderwerp van je vraag en klik op ‘Bellen’.

Nog meer ideeën? Vul deze checklist aan met alles wat je kan geruststellen, maak je hoofd leeg en geniet met volle teugen van je vakantie!

* AG Insurance NV – Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel – RPR Brussel – btw BE 0404.494.849 – http://www.aginsurance.be/ . Verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel. Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden agent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.