Betalen met Payconiq by Bancontact

Wat is Payconiq by Bancontact?

Het is de ideale app om je vrienden terug te betalen, je te laten terugbetalen (na een restaurantbezoek, een avondje stappen, om een pot te leggen…) of iets te kopen online of in de winkel, zonder cash of bankkaart.

Link je debetkaart en je betaalrekening aan Payconiq by Bancontact en je kan meteen aan de slag.

Betalen met Payconiq by Bancontact

Online, in webshops of apps

Kies Payconiq by Bancontact als betaalwijze wanneer je je aankopen op je smartphone of tablet afrondt. De app opent automatisch, je geeft je pincode in en klaar. Nu hoef je alleen nog de levering van je pakje in de gaten te houden.

Shop je op je laptop of pc? Kies dan Payconiq by Bancontact bij de betaling, neem je smartphone en scan de QR-code die op het scherm verschijnt dankzij de Payconiq by Bancontact app. Check alle gegevens, bevestig met je pincode en klaar!

In de winkel

Betaal overal waar je het Payconiq by Bancontact logo ziet!

  • Met de QR-code: scan de QR-code, bevestig met je pincode en van zodra je een beep hoort, is de betaling rond!
  • Via geolokalisatie: kies je winkel uit de lijst in de app, geef het bedrag in en bevestig de betaling met je pincode.
  • Contactloos: gebruik de "Tap & Pay" functie op je Android* smartphone.

*Enkel voor Android 5 of hoger, met NFC chip

Onder familie en vrienden

Zit je naast de persoon die je iets moet terugbetalen of die jou nog geld moet?
Open allebei de Payconiq by Bancontact app. Degene die geld moet ontvangen, maakt een QR-code aan die de andere persoon met haar/zijn app moet scannen, bevestigen met de pincode en hopla, de overschrijving is in orde.

Je bent niet bij elkaar in de buurt? Klik op "Contacten" in de Payconiq by Bancontact app en zoek de persoon aan wie je wil betalen via zijn of haar telefoonnummer of e-mailadres. Je hoeft het rekeningnummer dus niet te weten! Uiteraard moet de rekening van de andere persoon wel gekoppeld zijn aan de Payconiq by Bancontact app, anders lukt dit niet.

Om een factuur te betalen

De facturen waarop een QR-code en het Payconiq by Bancontact logo staan (zoals die van Proximus of Eni bijvoorbeeld) betaal je voortaan in een handomdraai! Scan de QR-code met de Payconiq by Bancontact app, check het bedrag en bevestig met je pincode.

 

Makkelijk, snel en veilig

Met Payconiq by Bancontact doe je je verrichtingen in alle veiligheid. Elke betaling bevestig je met je pincode. Snel, makkelijk en beperkt tot €2.500 per week.

 

Koppel Payconiq by Bancontact aan je betaalrekening en debetkaart(en)

  • Installeer de gratis Payconiq by Bancontact app op je smartphone.
  • Maak een gebruikersprofiel aan en kies een pincode van vier cijfers.
  • Registreer een geldige debetkaart en koppel je Hello of Hello4You betaalrekening aan de Payconiq by Bancontact app. Het is deze kaart die gebruikt zal worden voor al je betalingen via de app.

 


Werd het toestel, waarmee je betaalt met de Payconiq by Bancontact app, gestolen of ben je het kwijt? Bel dan meteen Card Stop op 078/170 170 om de app te blokkeren.
Opgelet: de kaarten die je hebt toegevoegd aan de app worden niet automatisch geblokkeerd.

Beschikbaar met de gratis betaalrekening

Innovatieve betaalsystemen als deze zijn standaard gekoppeld aan de betaalrekening van Hello bank!. Een completere rekening is er niet. Bovendien is deze helemaal gratis.

Ik open mijn gratis betaalrekening

 

  • Maximaal 2 gratis debetkaarten.
  • Het saldo en je transacties hou je in de gaten met de Hello bank! app.
  • Het Hello Team staat klaar om je te helpen als dat nodig is.

 

 

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app vanaf je bankrekening wordt de dienst geleverd door Payconiq International nv, met maatschappelijke zetel te 9-11, rue Joseph Junck, L-1839 Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg), ingeschreven in het Handelsregister onder het nummer B169621.
Algemene voorwaarden Payconiq International

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app met je Bancontact-kaart, wordt de dienst geleverd door Bancontact Payconiq Company SA/NV, met maatschappelijke zetel in de Aarlenstraat 82, 1040 Brussel, met registratienummer 0675 984 882.
Algemene voorwaarden Payconiq by Bancontact