Apple pay

Algemeen

• Wat is Apple Pay?
    Apple Pay is de betaaldienst van Apple waarmee je makkelijker, sneller en veiliger dan ooit je aankopen betaalt in winkels, apps en op websites in Safari met je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.
  • Is Apple Pay gratis?
    Ja, de Apple Pay-betaaldienst is gratis.

Apple Pay activeren en kaarten beheren

• Welke betaalkaarten kan ik aan Apple Pay toevoegen?
    Je kunt Apple Pay gebruiken met je debetkaart(en) en je Hello kredietkaart(en). De eerste kaart die je aan Apple Pay toevoegt, wordt jouw standaardkaart.
  • Hoe activeer ik Apple Pay in de Hello bank! app?
    Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS op je toestel nodig. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

Voor iPhone alleen:

Meld je aan in de Hello bank! app op je iPhone en tik op ‘Meer’ > ‘Instellingen’ > ‘Apple Pay’ > ‘Aan de slag’. Er verschijnt een overzicht van je bank- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPhone.

Voor iPhone en Apple Watch:

Meld je aan in de Hello bank! app op je iPhone en tik op ‘Meer’ > ‘Instellingen’ > ‘Apple Pay’ > ‘Aan de slag’. Er verschijnt een overzicht van jouw bank- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’. Selecteer je iPhone en tik op ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’.
    De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op je iPhone. Tik vervolgens op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ naast je Apple Watch en herhaal dezelfde stappen (kaart kiezen > ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’ > ‘Akkoord’ > ‘Gereed’). Apple Pay is nu ook geactiveerd voor betalingen met de gekozen kaart op je Apple Watch.

Voor iPad:

Op je iPad is Apple Pay activeren niet mogelijk via de Hello bank! app. Je moet Apple Pay activeren via ‘Instellingen’, zoals we hieronder schrijven.
  • Hoe activeer ik Apple Pay in Wallet?
    Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS nodig op jouw toestel. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

Voor iPhone:

Open de Wallet-app op je iPhone. Tik op ‘+’ bovenaan rechts. Lees het Apple Pay-privacybeleid en tik op ‘Ga door’. Selecteer Hello bank! en daarna het type kaart dat je wil toevoegen. Wanneer je een debetkaart toevoegt, ga je automatisch naar het aanmeldscherm van de Hello bank! app (of een scherm waar je de gratis app eerst kunt downloaden). Na het aanmelden krijg je een overzicht te zien van je bank- en kredietkaarten. Kies de eerste kaart die je wil gebruiken met Apple Pay en tik op de knop ‘Voeg toe aan Apple Wallet’ > ‘Volgende’. Lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’ > ‘Gereed’. De debetkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPhone.
    Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kredietkaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op iPhone.

Voor Apple Watch:

Open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op ‘Mijn Watch’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Voer je toegangscode in op je Apple Watch om deze te ontgrendelen en tik op ‘Ga door’ op je iPhone. Om een kredietkaart aan Wallet op je Apple Watch toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Voor een debetkaart, vul je de gegevens handmatig in. Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op drie manieren: met een sms-code, via de Hello bank! app of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op je Apple Watch.

Voor iPad:

De Wallet-app is niet beschikbaar op jouw iPad. Kaarten toevoegen aan Wallet doe je daarom via ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ > ‘Voeg kaart toe’. Op iPad kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen debetkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, scan je ze in, controleer dan de gegevens en vul de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw iPad.

Voor MacBook Pro met Touch ID:

Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Wallet en Apple Pay’ >’Voeg kaart toe’. Op de Mac kan je alleen kredietkaarten gebruiken met Apple Pay, geen gewone debetkaarten. Om een kredietkaart toe te voegen, vul je je naam, de kaartgegevens en de beveiligingscode in (d.i. de CVC-code op de achterkant van je kredietkaart). Tik daarna op ‘Volgende’, lees de algemene voorwaarden en tik op ‘Akkoord’. Omdat je nog niet aangemeld bent bij je bank, moet je je nu identificeren om zeker te zijn dat je de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Dat kan op twee manieren: met een sms-code of op 02 433 43 67. Om de verificatie af te ronden, tik je op ‘Volgende’. De kaart is nu klaar voor betalingen met Apple Pay op jouw MacBook Pro met Touch ID.

Voor andere Mac-modellen:

Om Apple Pay te gebruiken met andere Mac-modellen, heb je een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch nodig. Ga na of je met hetzelfde Apple ID ingelogd bent op beide toestellen en dat Bluetooth ingeschakeld is op jouw Mac. Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ > ‘Wallet en Apple Pay’ en schakel de optie ‘Sta betalingen op de Mac toe’ aan.

Betalen met Apple Pay

• Waar kan ik betalen met Apple Pay?
    Je kunt Apple Pay gebruiken om te betalen met je debetkaart en/of je kredietkaart in alle handelszaken waar je het symbool van Apple Pay of van contactloos betalen ziet. Daarnaast kan je Apple Pay gebruiken om te betalen met je kredietkaart (niet met je debetkaart) in apps en op websites in Safari waar je een Apple Pay-betaalknop ziet of waar Apple Pay bij de betaalmethodes staat.
  • Moet ik voor hogere bedragen mijn pincode ingeven?
    Nee, je hoeft nooit je pincode in te geven op de betaalterminal van de handelaar, ongeacht het bedrag. De betaling is goed beveiligd met Touch ID (vingerafdrukherkenning), Face ID (gezichtsherkenning) of je toegangscode.
  • Hoe betaal ik in apps met Apple Pay?
    Met je iPhone, iPad of Apple Watch kan je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen in apps waar je een Apple Pay-betaalknop ziet of waar Apple Pay bij de betaalmethodes staat. Betalen met Apple Pay in apps kan alleen met je kredietkaart, niet met je debetkaart.

Tik op de Apple Pay-knop of selecteer Apple Pay als betaalmethode. De eerste keer zal je gevraagd worden om je facturatie- en contactgegevens in te vullen op je iPhone of iPad. Bevestig de betaling met Touch ID, Face ID of door de zijknop van je Apple Watch twee keer in te drukken. Klaar!

Bij een volgende betaling zal Apple Pay je facturatie- en contactgegevens automatisch invullen, zodat je alleen nog de betaling hoeft te bevestigen. Wil je met een andere kaart betalen? Tik dan op het pijltje naast je standaardkaart en kies een andere kaart.

Technische vereisten

• Is mijn toestel geschikt voor Apple Pay?
    Je kunt Apple Pay gebruiken met de volgende toestellen:

iPhone:

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE

iPad:

iPad (7e generatie), iPad (6e generatie), iPad Pro, iPad (5e generatie), iPad Air 2, iPad mini 4, iPad mini 3

Apple Watch:

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 1, Apple Watch (1e generatie)

Mac:

Mac-modellen met Touch ID en Mac-modellen van 2012 of later in combinatie met een Apple Pay-geschikte iPhone of Apple Watch
  • Welk besturingssysteem heb ik nodig voor Apple Pay?
    Om Apple Pay te gebruiken, heb je de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS op je toestel nodig. Voor iPhone is dat nu iOS 13.0. Op de supportwebsite van Apple vind je meer informatie om je iPhone of iPad, Apple Watch of Mac bij te werken.

Veiligheid

• Is Apple Pay veilig?
    Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay.
    Betalen met je iPhone of iPad is alleen mogelijk als het toestel je unieke vingerafdruk herkent met Touch ID of je gezicht met Face ID. Betalen met Apple Watch kan alleen wanneer je je horloge draagt. Apple Watch identificeert zijn rechtmatige eigenaar immers door huidcontact. Elke keer dat je je Apple Watch om je pols doet, moet je deze ontgrendelen met de toegangscode van je Watch of met je iPhone.
    Bij verlies of diefstal van je iPhone, iPad of Apple Watch kan je via iCloud.com de functie ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken om je toestel terug te vinden, in de Verloren-modus te zetten, Apple Pay tijdelijk te deactiveren of de gegevens op je toestel volledig te wissen.
    Als je een kredietkaart of debetkaart met Apple Pay gebruikt, wordt je kaartnummer niet op het apparaat van de handelaar of op een server van Apple opgeslagen. In plaats daarvan verstrekt Apple Pay het apparaatrekeningnummer, een uniek nummer dat versleuteld bewaard wordt in de Secure Element-chip op je toestel.
  • Ben ik veilig voor digitale zakkenrollers?
    Ja, contactloze betalingen met Apple Pay zijn niet mogelijk wanneer je toestel vergrendeld is. Alleen jij kunt een betaling uitvoeren nadat je toestel je geïdentificeerd heeft aan de hand van je vingerafdruk, gezichtsscan of huidcontact.
  • Wat als mijn toestel zoekraakt of gestolen wordt?
    Heb je de functie ‘Zoek mijn iPhone’ ingeschakeld op je toestel? Dan kan je bij verlies of diefstal inloggen op iCloud.com om het vermiste toestel terug te vinden, in de Verloren-modus te zetten, Apple Pay tijdelijk te deactiveren of de gegevens op je toestel volledig te wissen. Is ‘Zoek mijn iPhone’ niet actief? Bel onmiddellijk Card Stop op 070 344 344 of het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 om je virtuele betaalkaart in Apple Pay te laten blokkeren.