Rekeningen & kaarten

Hello/Hello4You rekening

Debetkaart

Hello kredietkaart

Hello prepaid card

Contactloos betalen met een kaart

 • Wat betekent "contactloos betalen"?
  Al onze nieuwe debetkaarten zijn uitgerust met de NFC (Near Field Communication) technologie, wat wil zeggen dat je kaart en de betaalterminal vanop afstand met elkaar kunnen communiceren. Je bent dus niet meer verplicht om je kaart in de terminal te steken. Je kan kaarten en betaalterminals die met NFC zijn uitgerust, herkennen aan het logo met de golfjes: logo-wirelesspay
 • Hoe ben ik zeker dat het bedrag geen 2 keer van mijn rekening gaat?
  Een geluidssignaal en een lampje bevestigen na je betaling dat alles ok is en de betaalterminal wordt gedeactiveerd. Dus zelfs als je debetkaart in de buurt van de terminal blijft, kan het bedrag geen tweede keer van je rekening gaan.
 • Is contactloos betalen veilig?
  Bij contactloos betalen wordt hetzelfde beveiligde netwerk gebruikt als bij de betaling met een debetkaart, dankzij een beveiligde NFC-chip. Ook hier wordt dus bij elke betaling een unieke code gegenereerd die niet opnieuw gebruikt kan worden. Om contactloos te betalen, moet je debetkaart zich op een afstand van enkele centimeters tot de betaalterminal bevinden.

  Als extra veiligheid is het bedrag voor contactloos betalen zonder pincode beperkt tot en met €25. Heb je in totaal €50 uitgegeven, verspreid over verschillende kleine aankopen, dan moet je om veiligheidsredenen je kaart in de betaalterminal steken en je pincode ingeven. Daarna kan je opnieuw zonder pincode betalen.