Spaarrekening

 • Wat is de impact op mijn rendement als ik mijn spaargeld overschrijf van de ene gereglementeerde spaarrekening naar de andere?
  Het bedrag dat je overschrijft, geniet meteen mee van de basisrente die wordt geboden door de spaarrekening waarop je het geld stort.

  Om de getrouwheidspremie te krijgen, moet het geld daarna 12 achtereenvolgende maanden op de rekening blijven staan.
  • In het geval van 1° een overschrijving tussen twee gereglementeerde spaarrekeningen van BNP Paribas Fortis NV (d.w.z. zonder langs een betaalrekening te passeren) geopend op naam van dezelfde titularis(sen), 2° andere dan een doorlopende opdracht, 3° van een bedrag van minimum €500 en 4° op voorwaarde dat de betrokken titularis(sen) in hetzelfde kalenderjaar nog niet drie keer van dit type overschrijvingen van dezelfde spaarrekening uitvoerden: de opbouwperiode van de reeds opgebouwde maar nog niet verworven getrouwheidspremie van de spaarrekening waarvan dit bedrag afkomstig is, wordt overgeboekt naar de andere rekening. De getrouwheidspremie wordt dan berekend op basis van het getrouwheidspremiepercentage van de vertrek- en aankomstspaarrekening, à rato van de tijd dat dit bedrag op elke rekening heeft gestaan.
  • In andere gevallen: de opbouwperiode van de reeds opgebouwde getrouwheidspremie voor dit bedrag vervalt. Deze periode begint opnieuw op datum van storting op de aankomstrekening, op basis van de rentevoet van de getrouwheidspremie van de aankomstspaarrekening.
 • Ik vind geen informatie meer over de Hello4You spaarrekening, waarom?

  We vereenvoudigen het aanbod spaarrekeningen bij Hello bank! en BNP Paribas Fortis. Daardoor is het niet meer mogelijk om een Hello4You Spaarrekening te openen. Bestaande rekeningen zullen in de loop van januari 2023 omgezet worden in Spaarrekeningen (gereglementeerde spaarrekeningen). Meer info >

  Wil je sparen? Ontdek de Spaarrekening.

 • Wanneer ontvang ik de interesten op mijn spaarrekening?
  De basisrente wordt jaarlijks op 1 januari betaald. Je getrouwheidspremie ontvang je elk trimester: op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.