Verzekeren

Digital Protect

 • Welke toestellen zijn gedekt door Digital Protect?
  Een hele lijst:
  • Draagbare computers: laptop, mini laptop, tablet met touch screen, pen tablet en notebook.
  • Kleine apparaten: PDA, een mp3 (audio) of mp4 (video) toestel, draagbare spelconsole, draagbaar gps-systeem, dictafoon, mobiele fotoprinter en e-book.
  • Foto en video: digitaal fototoestel, digitale camera, draagbare videoprojector en draagbare dvd-speler zonder tv-ontvangst.
  • Mobiele telefonie: gsm, smartphone en elk toestel dat als belangrijkste functie heeft om via telefonie te communiceren zonder met een kabel verbonden te zijn aan een centrale. Het toestel moet met een SIM-kaart werken waarop een nummer voor telefonie werd toegekend.
 • Hoe meld ik een schadegeval bij Digital Protect?
  Ben je in België? Geef het schadegeval binnen de 48u telefonisch aan via het nummer 0800 25 244. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u en volledig gratis.
  Ben je in het buitenland? Stuur dan een e-mail naar cardifclaims@cap-protection.be.

  Deze informatie vind je overal terug dankzij de tab "Contacteer ons" in de Hello bank! app. In de e-mail vermeld je:
  • De naam van de verzekerde en het contractnummer (indien mogelijk);
  • Het type schadegeval: externe schade of diefstal;
  • Een beschrijving van het verzekerde toestel waarover het gaat (merk, model, prijs en datum van aankoop);
  • Wanneer je precies terugkomt naar België.

  De verzekeraar zal je per mail alle in te vullen documenten bezorgen, net als de toe te voegen bewijsstukken.

  In geval van diefstal in België of het buitenland wordt steeds een proces verbaal, opgesteld door de lokale politie, gevraagd.

Brandverzekering Top Woning

 • Er is schade aan mijn woning. Wat nu?
  Bel! Teleclaims is een zeer efficiënte dienst die 24/24 en 7/7 bereikbaar is en jouw dossier van A tot Z beheert. Het enige wat je hoeft te doen, is bellen naar het gratis nummer +32 (0)800 960 50 vanuit België of +32 (0)2 664 99 00 vanuit het buitenland.
 • Is een woonverzekering (tegen brand) verplicht?
  Niet altijd, maar soms wel, bijvoorbeeld bij de aankoop of het huren van een woning. Huur je een appartement, dan is het gebouw vaak gedekt via de verzekeringspolis van de eigenaar. In dat geval is het belangrijk om je eigen burgerlijke aansprakelijkheid en de inboedel van het appartement te verzekeren. Let er vooral op dat je niet onderverzekerd bent, om onaangename verrassingen te vermijden wanneer er schade vergoed moet worden.
 • Welke bewijzen of documenten heb ik nodig om een terugbetaling te krijgen voor schade of diefstal in mijn woning?
  Het is belangrijk dat je de waarde kan aantonen van wat gestolen of beschadigd is na een inbraak of bij materiële schade. Bewaar het aankoopbewijs van zaken waaraan je gehecht bent (vraag een kasticket, factuur, certificaat, zelfs wanneer het gaat over een geschenk dat je hebt gekregen. Het is misschien delicaat, maar wel noodzakelijk als er iets misloopt). Neem ook enkele foto's. Op die manier kan de verzekeraar de waarde van voorwerpen bepalen bij schade of diefstal, en kan hij checken of je voldoende verzekerd bent voor hetgeen je bezit.

Schuldsaldoverzekering

 • Wat gebeurt er als ik vergeet mijn maandelijkse premie voor mijn Schuldsaldoverzekering te betalen?
  Je ontvangt eerst een betalingsherinnering. Betaal je daarna meteen je premie, dan is er geen probleem. Kan iedereen overkomen! Betaal je daarentegen nog steeds niet, dan wordt je dekking verlaagd. Concreet betekent dit dat je niet meer verzekerd bent van zodra de reeds gestorte premies onvoldoende zijn om het overlijdensrisico te dekken.
 • Voor welke krediet kan ik een Schuldsaldoverzekering afsluiten?
  Voor je woonkrediet of je lening op afbetaling. De Schuldsaldoverzekering betaalt je krediet volledig of gedeeltelijk terug wanneer je komt te overlijden.
 • Wie moet de Schuldsaldoverzekering afsluiten? Mijn partner of ik?
  De Schuldsaldoverzekering moet worden afgesloten door iedere persoon die een woonkrediet aangaat, dus een verzekering per ontlener.